Prims & Passion

Wat wordt bedoelt met Prims & Passion?

In een virtuele wereld wordt gebouwd met objecten die prims genoemd worden. Bijvoorbeeld neem een stoel. Die heeft 1 zitting, 4 poten en 1 rugleuning. Dat samen zijn 6 Prims. Op een Virtuele wereld krijg je een bepaald aantal Prims toegewezen. Op sommige grids is dat aantal 45.000. Op SecondLife is het maximum aantal prims op een gehuurd eiland 15.000.

Dat lijkt heel wat maar neem bijvoorbeeld The Velvet Mansion; die heeft een totaal van 7000 Prims. Dat is inclusief meubels en decoraties. Jekan bijvoorbeeld een simpele stoel maken, voor 6 prims, maar je kan het ook een zeer luxe stoel van maken en dan ben je zo 30 prims kwijt. 6 stoelen is dan 180 prims. Tafel erbij van minstens 20 prims en daar heb je al 200.  Ik hou ervan om met Prims te werken, dat doe ik met veel Passie.. oftewel Passion. Vandaar de naam: Prims & Passion. Hier volgen een paar van mijn virtuele bouwsels:

 

De Velvet Mansion is mijn droomhuis. Op een berg bij het water, met een heerlijke trap vanaf het Botenhuis naar boven. Links halverwege de trap is het bad- gedeelte met een Hamam / Sauna en een klein zwembad met een fijn ontspannings gedeelte. Ook is hier de entree naar een Billiard Cafe, vanwaar je ook de entree vind naar een Dungeon. Deze deur is verborgen achter een muur. Terug naar de trap gaan we verder naar boven waar links de ingang naar de Keuken is. Vandaar loop je door naar de Eetkamer en dan rechts is de Woonkamer. Rechts van bovenaan de trap is een Balzaal met Piano. Links in de balzaal is een andere trap naar boven, maar we lopen eerst nog even door de Balzaal naar de woonkamer. Vlak voor de entree naar de Woonkamer is een verborgen deur die je naar de Wijnkelder brengt. Ook is hier een weg naar de Courtyard. Maar we gaan naar boven waar je uitkomt bij de bibliotheek. Ook deze heeft een verborgen deur achter een boekenkast vanwaar je naar een prachtige sneeuwwitte kamer gaat. Deze kamer heeft een balkon met uitzicht op de Courtyard en het Terras boven de Balzaal. Onder deze kamer, naast deBibliotheek is nog een Slaap en Zitkamer. Dit huis heeft nog zoveel meer en ook nog een paar meer verborgen deuren. Te Koop op Discovery Grid voor Open Sim.

Deze Golden Dreams Ballroom is een virtuele ballroom en heb ik gebouwd in Inworldz. Een helaas niet meer bestaande virtuele wereld/grid. De ballroom is er nog wel, die heb ik opnieuw geplaatst in Discovery Grid . Het intereur is classy in rozenhout met opgelegde gouden panelen. De bar is uniek met zijn kristallen kroonluchters en decoratie. De stoelen zijn voorzien van een fluwelen goud/beige cover en de planten maken het geheel af.

Deze zeer luxe villa heb ik genaamd La Mirage en is te zien op de virtuele werelden: Discovery Grid en Amaryllis Grid. Op de foto’s zie je de binnen en buitenkant met het prachtige zwembad aan de voorkant en de bomen en planten rij aan de linkerkant. Oftewel rechts van de oprit naar de indoor garage. De hoofdingang brengt je via een mooie hallway, rechts naar de bibliotheek en een trap naar boven. En naar links naar de keuken en verder naar de eetkamer. Rechtdoor brengt je naar de woonkamer met een imposante open haard. Rechts in de woonkamer is de entree naar een billiard kamer. Boven zijn 3 slaapkamers, elk met een badkamer met ligbad en ook elk met een badkamer. Boven is er ook een sauna die uitkomt op het van het huis links gelegen ruime balkon. Gaan we nog een keer naar beneden, tussen de keuken en de eetkamer is een deur naar de garage en werkplaats maar vlak daarvoor is een geheime uitgang naar een gezellige buitenplaats / bar. De villa is geheel ingericht en zodoende ook te koop.

La Vie en Rose, een helemaal rose club, om gezellig te zitten, te genieten van muziek, een rose drankje drinken en om te dansen. La Vie en Rose 🙂

Ach ja, soms wil je wat kleurrijks maken. Club Tropicana is zoiets. Met een draaiende dansvloer en ook draaiende seats. Geen bar maar drankjes op een tafeltje bij elk zithoekje. Alhoewel zeer kleurig vind ik het toch wel spannend en uitnodigend. Te koop op Discovery Grid.

In een virtuele wereld word vaak gebruikt gemaakt van Skyboxen. Die hang je daar gewoon in de lucht en maakt het zo alsof het lijkt dat je in bijvoorbeeld New York woont. Met natuurlijk een geweldig uitzicht op de Big City. Een heerlijk appartement met een open haard in zowel de living room als ook in the bedroom. Een uitgebreide keuken en een slaapkamer met badkamer maken het plaatje compleet. Het uitzicht maakt het toch af voor mij.

Iemand vroeg me om een aankomst en vertrek hal voor zijn vliegveld te maken. Lake City Airport werd het genoemd en dit heb ik er van gemaakt. Ik heb toch wat met de kleur aqua. Toch vond ik het wel bij elkaar passen.

De Marrakech Club is een meer romantische club waar je heerlijk met je lief op de banken kunt liggen en genieten van de muziek aldaar. Er is een piano aanwezig en een mooi verlichte dansvloer. De robuuste stenen waarmee het gebouwd is en de gouden vasen geven het een oosterse sfeer. Aanwezig en te koop op Discovery Grid.

Om hoog in de lucht te plaatsen; Dit Zen-Centrum in de vorm van een Japanse Lantaarn. Heerlijk om te onspannen en tot rust te komen. Te Koop op Discovery Grid.

The Blue Gala, een club gebouwd voor een klant, op verzoek in blauw. Met een prachtig entree die je naar beneden voert in de club / danszaal / bar. Prachtige en comfortabele zitjes en een gezellige bar maakt het geheel af.

Soms wil iemand een hele grote winkel om zijn of haar spulletjes in te verkopen. Zo’n hele grote Shop is La Orquidea. Voor kenners: half sim wide. 2 verdiepingen met 2 trappen naar boven. Verder heeft de shop nog 6 extra shops eventueel om te verhuren of om diverse categorieen in onder te brengen. Een heerlijke shop van zacht grijze steen met een prachtige marmeren vloer. De shop heeft een klassieke uitstraling.